Sinsemil.la to projekt zakładający
powstanie sieci undergroundowych restauracji, serwujących dania
przyrządzane z użyciem marihuany. Pierwsza ma powstać w Nowym
Jorku, a kolejne w innych miastach. Marycha ma „balansować” i
„wygładzać” smak potraw, które przyrządzane będą na kilka
sposobów.
Jednym z nich jest wędzenie na zimno
dymem z blanta lub fajki (czasem w specjalnym piecu), innym dodawanie
konopi jako posypki - na surowo, a w kolejnym w postaci marmolady.
Nazwa projektu nie jest przypadkowa. Sinsemilla to sposób hodowli
żeńskich krzaczków konopi, bez udziału pyłku roślin męskich.
Kwiaty są wtedy gęstsze i bardziej bogate w kannabinoidy,
odpowiedzialne za haj po wypaleniu skręta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw4Au3N4nwoRq70LpIlxgbb6Q2f9Ww4zA2QJZEUQWcmAeI3tbkf5jHQsBDu0Yow-aWoW8fFURLFkBzseBa6juozfStwZPQJVMlCs2Oj4rTDyLxDZyDw7piftUh4qvMciXFUr-YP5RhTZ4/s1600/frisee.jpg)
Serwowane mają być szparagi, ryby,
ale zjeść będzie można również rozmaite, „tradycyjne” dania
mięsne. Przepisy objęte są tajemnicą, ale kucharze zapewniają,
że chodzi o wykwintne jedzenie, a nie o pospolite ujaranie się lub
pochłonięcie krzaków konopi z korzeniami.
Jak na razie marihuana legalna jest w
stanach Kolorado i Waszyngton, wydaje się tylko kwestią czasu, gdy
i inne stany pójdą tą drogą.
Smacznego!
Wszystkie zło, idzie z Ameryki! Reszta, niech będzie milczeniem.
OdpowiedzUsuńhttp://www.bestseeds.eu
OdpowiedzUsuń