kontakt

wtorek, 4 lutego 2014

Marycha na obiad i kolację

              Sinsemil.la to projekt zakładający powstanie sieci undergroundowych restauracji, serwujących dania przyrządzane z użyciem marihuany. Pierwsza ma powstać w Nowym Jorku, a kolejne w innych miastach. Marycha ma „balansować” i „wygładzać” smak potraw, które przyrządzane będą na kilka sposobów.
              Jednym z nich jest wędzenie na zimno dymem z blanta lub fajki (czasem w specjalnym piecu), innym dodawanie konopi jako posypki - na surowo, a w kolejnym w postaci marmolady. Nazwa projektu nie jest przypadkowa. Sinsemilla to sposób hodowli żeńskich krzaczków konopi, bez udziału pyłku roślin męskich. Kwiaty są wtedy gęstsze i bardziej bogate w kannabinoidy, odpowiedzialne za haj po wypaleniu skręta.


 
                Serwowane mają być szparagi, ryby, ale zjeść będzie można również rozmaite, „tradycyjne” dania mięsne. Przepisy objęte są tajemnicą, ale kucharze zapewniają, że chodzi o wykwintne jedzenie, a nie o pospolite ujaranie się lub pochłonięcie krzaków konopi z korzeniami.
               Jak na razie marihuana legalna jest w stanach Kolorado i Waszyngton, wydaje się tylko kwestią czasu, gdy i inne stany pójdą tą drogą.
              Smacznego!



2 komentarze:

  1. Wszystkie zło, idzie z Ameryki! Reszta, niech będzie milczeniem.

    OdpowiedzUsuń
  2. http://www.bestseeds.eu

    OdpowiedzUsuń